Stim ca s-a scris mult despre ce inseamna si ce beneficii aduce un implant dentar in viata celui care a pierdut unul sau mai multi dinti. Pentru pacient, aspectul natural este cel mai mare beneficiu. Pentru noi, medicii stomatologi, este cea mai buna si mai trainica solutie de a inlocui un dinte cu un implant dentar care preia functionalitatea celui natural.

Un implant dentar protejeaza dintii invecinati

Iata un mare avantaj al implantului dentar. Nu mai este nevoie sa slefuim un dinte invecinat pentru a crea o punte de legatura pentru o lucrare protetica. Pentru noi, faptul ca nu mai este nevoie sa intervenim asupra unui dinte sanatos este o mare victorie.

Interventie si vindecare rapide, fara durere

Inserarea unui implant consta intr-o interventie chirurgicala usoara. Vindecarea se face rapid, integrarea implantului in os este partea care dureaza cel mai mult. Despre asta vom vorbi in continuare.

implant dentar bucuresti pret

Care sunt etapele unui implant dentar?

1. Consultatia

Ai nevoie de o programare la un specialist in implantologie. Acesta iti va face un examen amanuntit al cavitatii bucale si o radiografie dentara. Este foarte posibil sa ti se ceara analize de sange. Istoricul tau medical este pus sub lupa. Primesti toate informatiile referitoare la procedurile ce urmeaza.

2. Interpretarea rezultatelor

Chiar daca cei mai multi oameni pot beneficia de un implant dentar, exista si o mica parte care nu se poate bucura de avantajele lui. Specialistul in implantologie se asigura ca nu te incadrezi in acesta categorie si poate programa interventia chirirgicala.

3. Interventia chirurgicala

Interventia este una simpla si se realizeaza sub anestezie locala. Se introduce implantul in os care va functiona pe viitor ca o radacina, o radacina artificiala care se va comporta ca una naturala. Dupa interventie, pacientul trebuie sa fie atent la igiena dentara si sa respecte indicatiile medicului referitor la dieta din perioada imediat urmatoare.

4. Indepartarea firelor de sutura

Dupa aproximativ o saptamana se vor indeparta firele. Acum urmeaza partea vindecare si de integrare a implantului in os, proces care poate dura de la 2-3 luni pana la 6 luni. In acest timp pacientul vine la consultatii si se pot face radiografii care sa confirme vindecarea si osteointegrarea implantului.

5. Atasaea bontului

Implantul dentar este format din 3 componente: radacina care reprezinta implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana. Bontul se ataseaza pe radacina dupa ce vindecarea este completa.

6. Amprenta

Pentru a avea un dinte perfect, se realizeaza o amprenta dentara pe baza careia laboratorul de tehnica dentara va realiza coroana dentara.

7. Atasarea coroanei dentare

Te felicitam pentru noul dinte! Zambeste!

Ingrijirea implantului dentar

Periajul dentar si vizita regulata in clinica stomatologica raman cele mai eficiente masuri de ingrijire. Implantul dentar nu necesita ingrijire speciala.

Pentru intrebari si consultatii despre un implant dentar Bucuresti ne gasesti AICI.

Implant dentar Bucuresti pret

Stim cat de important este pentru tine sa te poti bucura de un implant dentar. Tocmai de aceea, pretul unui implant dentar in clinica stomatologica Dentio Clinic Bucuresti, mai exact implantul si bontul protetic, este doar 500 de €. Programeaza-te la o consultatie!